Under talken Planetariske Tilblivelser og Queer Transmaterialiteter introducerer Laboratorium for Æstetik og Økologi til feministisk science studies, science fiction og science fabulationer. Laboratoriet tager udgangspunkt i Rosi Braidottis feministiske posthumanisme om det nomadiske subjekt, Donna Haraways tanker om forbindelseslinjer og forviklinger med udgangpunkt i barnlige snorlege som 'kattens vugge', samt Karen Barads begreb 'agential realism', hvori forskel mellem narrativ og virkelighed, sprog og materialitet bringes til kollaps for at åbne for et queer multivers af uophørlige tilblivelser.

Talken er en fabulering over Marie Kølbæk Iversens værk Io/I . I samme anledning udgiver Laboratorium for Æstetik og Økologi editionen Jeg kigger på Io  / IO sto guardando Io / I'm looking at myself  (2015) i samarbejde med Marie Kølbæk Iversen, forfatter Ida Marie Hede og STEMMER.

Om Marie Kølbæk Iversens Io/I :
Jupiters måne Io blev opdaget i 1610 af den italienske astronom Galilæo Galilei og opkaldt efter gudinden Heras præstinde Io, som efter en affære med Jupiter blev forvist til at vandre gennem Europa. ‘Io’ er også det italienske ord for ‘jeg’. Værket Io/I består af 3D-animationer af Io, optaget af de to rumsonder Galileo og Voyager mellem 1996 og 2011.

Talken og udgivelsen var bidrag til projektet STEMMER, der undersøger spørgsmål om politisk marginalisering og feministiske strategier i dag gennem tre korte udstillinger og et sammensat eventprogram fra november til januar 2016. STEMMER er initieret af Mette Garfield og Miriam Helena Wistreich, der har inviteret kunstnere, digtere, forfattere og forskere til at besvare spørgsmålet: Indtil 1915 udgjorde kvinden en politisk marginaliseret krop og stemme. Hvad betyder det i dag? Gennem en vifte af metoder og strategier svarer et kor af forskelligartede og modsatrettede stemmer på, hvad politisk subjektivitet er i dag. Tilsammen er STEMMER en kompleks og nuanceret afsøgning af feministiske spørgsmål og strategier, der peger overraskende indgangsvinkler til diskussionen om køn og marginalisering.