Vandana Shiva - Oikonomia: At bringe økonomien tilbage til Jorden

IMG_9146.jpg
IMG_9146.jpg

Vandana Shiva - Oikonomia: At bringe økonomien tilbage til Jorden

65.00

Oikonomia: At bringe økonomien tilbage til Jorden af Vandana Shiva

Oversat til dansk af Christel Pedersen

Udgivet af Laboratoriet for Æstetik og Økologi

Oversat fra originalen Oikonomia: Bringing the economy back to the Earth, publiceret på Shivas blog ‘Jivad - The Vandana Shiva blog’ på World Environment Day, 5. juni, 2019

"Skønt menneskelig velfærd påkaldes for at adskille folk fra jorden og berettige den grænseløse udnyttelse af hende, så kommer det ikke hele menneskeheden til gode. Faktisk taber de fleste. At sætte mennesker op imod naturen er ikke videre antropocentrisk, det er korporatocentrisk. Jordfællesskabet er blevet reduceret til mennesker, og mennesker er yderligere blevet reduceret til virksomheder som juridiske personer. Virksomhederne omdanner derefter en del af menneskeheden til forbrugere af deres produkter og en anden del til engangsprodukter. Forbrugerne mister deres identitet som jordbeboere, som medskabere og medproducenter sammen med naturen. De, der gøres til engangsprodukter, mister selve livet og deres livsgrundlag. "

Dr. Vandana Shiva er ph.d. i teoretisk fysik, miljø- og frøaktivist, mor, bonde og menneskerettighedsforkæmper. Hun har startet Navdanya i Indien, der er vokset som en bevægelse for fair trade og økologisk jordbrug, imod patentering og kommercialisering af liv og for beskyttelse af de levende resources diversitet og integritet - her især oprindelige frøsorter.

Redaktion: Andrea Fjordside Pontoppidan, Ida Bencke, Dea Antonsen & Elena Ortiz.

Design: Zille Sophie Bostinius

www.labae.org
www.zillebo.org

ISBN: 978-87-93883-04-8

Copyright 2019 Vandana Shiva & Laboratoriet for Æstetik og Økologi

Quantity:
Add To Cart