Ackerman & Richert, Unknown Giants, iteration Krabbesholm

Poster 1
Poster 2
Poster 3
Poster 5
Poster 6
Poster 6
Poster 8
Poster 8
Poster 9
Poster 10
Poster 1
Poster 2
Poster 3
Poster 5
Poster 6
Poster 6
Poster 8
Poster 8
Poster 9
Poster 10

Ackerman & Richert, Unknown Giants, iteration Krabbesholm

100.00

Amanda Ackerman & Dan Richert
Unknown Giants, iteration Krabbesholm, 2017
10 risoprintede A3 plakater i edition af 10
Udgivet af Laboratoriet for Æstetik og Økologi

Unknown Giants (2017) er skabt i samarbejde mellem digteren Amanda Ackerman (US), programmør Dan Richert (US) og en samling potteplanter i udstillingen 'Et Nyt Vi' kurateret af Laboratoriet for Æstetik og Økologi til Kunsthall Trondheim i efteråret 2017.

Værket er en del af en serie, der udforsker kommunikation mellem mennesker og planter, og er udledt af Ackermanns bog The Book of Feral Flora (Les Figues Press, 2015), hvor planter genererer deres egne versioner af Ackermanns digte.

En række sensorer måler tilstedeværelsen af gasholdige kemikalier og organiske duftforbindelser, som planterne udsender som reaktion på deres omgivelser. Sensorerne reagerer på disse duftforbindelser og kontrollerer en automatisk tekstgenerator, som fortløbende lagrer nye kombinationer af de udvalgte tekster. Duftforbindelserne, der opstår i relationen mellem beskuer og planter i rummet, fungerer som en retningslinje for tekstgeneratoren. Tilsammen skaber forskelligartede kroppe en relation, et feedback loop, mellem den menneskelige læser og planternes respons. Den omskrevne tekst er et transartsligt, litterært produkt.

Plakaterne Unknown Giants, iteration Krabbesholm blev skabt til Four Boxes på Krabbesholm Højskole, december 2017. Til denne udstilling blev planterne i Trondheim givet to tekster at omskrive: Træet i mig af Asta Olivia Nordenhof, og et kort uddrag af Jens August Schades debutroman Den Himmelske Elskov paa Jorden.

Planterne genskrev disse tekster i en periode på 24 timer, og det kom der ca. 500 siders tekst ud af. Til plakaterne har vi udvalgt repræsentative udsnit af den lange tekst. Til vores store overraskelse gentog planterne stort set de samme ord igennem alle de 500 sider: menneske, træ, hemmelige love, selvopholdelsesdrift, verdensorden, menneskeslægter og uberørte gentages i det uendelige og flettes fremdeles ind i hinanden på nye måder.

10 variationer:
Quantity:
Add To Cart